ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ|ΚΑΤΑΡ
Hamad International Airport

Η ΑΚΤΩΡ FM είναι υπεύθυνη για την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών facility management στο Συγκρότημα Υπόστεγων Συντήρησης Αεροσκαφών και τις αποθήκες Duty Free του Νέου Διεθνή Αερολιμένα “Hamad International Airport” στη Ντόχα του Κατάρ.

Το νέο αεροδρόμιο είναι ένα πρωτοποριακό έργο, καταλαμβάνοντας μια έκταση 22 τετραγωνικών χιλιομέτρων στην Αραβική Χερσόνησο. Το Main Terminal είναι το μεγαλύτερο κτίριο στη Ντόχα και το Υπόστεγο Συντήρησης Αεροσκαφών έχει το μεγαλύτερο ελεύθερο άνοιγμα στον κόσμο.

Το Συγκρότημα Υπόστεγων Συντήρησης Αεροσκαφών θα λειτουργήσει ως ο κεντρικός κόμβος συντήρησης του στόλου της εθνικής αερογραμμής και αποτελείται από τις παρακάτω εγκαταστάσεις:

Υπόστεγα A,B

Πρόκειται για μια παγκόσμια καινοτόμος κατασκευή συνολικού εμβαδού 168.000 m2, μήκους 500m, πλάτους 200m και ύψους 45m. Η συγκεκριμένη εγκατάσταση δύναται να στεγάσει ταυτόχρονα έως και 14 αεροσκάφη συμπεριλαμβανομένων των νέων Airbus A380 καθώς και της νέας γενιάς Boeing 787. Το κτίριο περιλαμβάνει θαλάμους βαριάς και ελαφριάς συντήρησης, συνεργεία σε δύο επίπεδα καθώς και γραφεία.

Υπόστεγα C,D

Το συγκρότημα συμπληρώνεται από δύο μικρότερα υπόστεγα καταλαμβάνοντας μια επιφάνεια 30.000 m2, τα οποία δύνανται να στεγάσουν έως και 7 αεροσκάφη ταυτόχρονα. Οι χώροι των υπόστεγων, των γραφείων και συνεργείων έχουν μελετηθεί και σχεδιαστεί έτσι ώστε να διατηρούν σταθερή εσωτερική θερμοκρασία 30oC. Τα κτήρια των υπόστεγων παρέχουν χώρους ελαφριάς εξωτερικής και εσωτερικής συντήρησης και μικροεπισκευών και είναι ολοκληρωμένες προκλιματιζόμενες εγκαταστάσεις με υπηρεσίες ανύψωσης.

Στο πλαίσιο των παραπάνω υπηρεσιών, η ΑΚΤΩΡ FM παρέχει υπηρεσίες προληπτικής, διορθωτικής και προβλεπτικής συντήρησης, υπηρεσίες καθαρισμού, φύλαξης και διαχείρισης απορριμμάτων καθώς και παρακολούθησης της λειτουργικής κατάστασης και help desk σε πλήρη υποστήριξη (24/7/365 κάλυψη).