Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ|ΟΡΑΜΑ & ΑΞΙΕΣ
Όραμα & αξίες

Οικοδομώντας πάνω στην πορεία του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ που μετράει πάνω από 60 χρόνια, στοχεύουμε να γίνουμε μια κορυφαία εταιρία Facility Management σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η δράση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ επεκτείνεται σε 17 χώρες σε όλο τον κόσμο, από την Ευρώπη, την Ασία και τη Ρωσία έως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και αυτό το εύρος ανάπτυξης συνεπάγεται ευκαιρίες για ανάπτυξη και πολύτιμη εμπειρία.

Η επένδυσή μας στο ανθρώπινο δυναμικό, σε ένα καθαρότερο περιβάλλον, στην υγεία και την ασφάλεια, αλλά και στη σχέση μας με την κοινωνία, αποτελεί μέρος των πρωτοβουλιών της εταιρίας μας, οι οποίες ενσωματώνονται στο μακροπρόθεσμο πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της AKTΩΡ.

 • Οι Πελάτες και οι Συνεργάτες μας. Τιμούμε τις δεσμεύσεις μας και εξυπηρετούμε όσους μας εμπιστεύονται με επαγγελματισμό. Στόχος μας είναι η διατήρηση, ενίσχυση και αύξηση ζωής και αξίας των εγκαταστάσεων που διαχειριζόμαστε.
 • Οι άνθρωποί μας. Εξασφαλίζουμε ευκαιρίες για εξαιρετικά αποτελέσματα και επιβραβεύουμε την επιτυχία. 
 • Κοινωνία. Έχουμε ενσωματώσει παγκόσμιες και τοπικές πρακτικές, ώστε να συμβάλλουμε στην καλυτέρευση της ποιότητας ζωής, όπου δραστηριοποιούμαστε.

Οι Πελάτες και οι Συνεργάτες μας

Ορισμένοι από τους κύριους πελάτες μας στον τομέα της Διαχείρισης Εγκαταστάσεων είναι:

 • L’OREAL
 • CEDEFOP – Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης
 • 190 Φωτοβολταϊκά πάρκα
 • Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών “Ελευθέριος Βενιζέλος”
 • Υποκαταστήματα & Κτίρια Διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος
 • Το νέο Data Center της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος  και το Data Center του Ομίλου ΕΧΑΕ
 • ΑΣΤΗΡ ΠΑΛΑΣ Βουλιαγμένης – ξενοδοχειακό συγκρότημα, μαρίνα και πλαζ
 • Mediterranean Cosmos
 • Αυτοκινητόδρομος MOREAS

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τα  κυριότερα έργα Facility Management

Το ανθρώπινο δυναμικό

Όλοι εμείς στην AKTΩΡ FM πιστεύουμε πως για να διασφαλιστεί ένα επιτυχημένο μέλλον για την εταιρία μας χρειάζεται να βασιζόμαστε στους εργαζόμενούς μας – δηλαδή ο ένας στον άλλον- προκειμένου να αξιοποιήσουμε πλήρως τις δυνατότητές μας.

Οι αξίες μας καθορίζουν τις αμοιβαίες ευθύνες και βασική μας προτεραιότητα είναι η ενθάρρυνση, η εκπαίδευση και η υποστήριξη των ανθρώπων μας με τους παρακάτω τρόπους:

• Παροχή βοήθειας στους εργαζόμενούς μας για να αναπτύσσονται διαρκώς σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο.

• Επιβράβευση για την απόδοσή τους.

• Ανοιχτή επικοινωνία και διάλογος.

• Υποστήριξη αθλητικών δραστηριοτήτων.

Θα σας ενδιέφερε να εργαστείτε μαζί μας;  Επικοινωνήστε μαζί μας και εμείς θα ανταποκριθούμε!

Κοινότητες

Στόχος μας είναι να συμβάλλουμε στην καλυτέρευση της ποιότητας ζωής στις κοινότητες που δραστηριοποιούμαστε και η ευρεία κοινωνική αποδοχή μας ως μια εταιρεία με έντονη κοινωνική ευθύνη.

Η επένδυσή μας σε σχέση με τις κοινωνικές δράσεις ανήκει στις πρωτοβουλίες μας και ενσωματώνει μακροπρόθεσμα το πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της AKTΩΡ.

Μέσα στο πλαίσιο αυτό στοχεύουμε στη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς των περιοχών ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, αναλαμβάνουμε χορηγίες σε περιβαλλοντικά συνέδρια και συμμετέχουμε σε περιβαλλοντικά ερευνητικά προγράμματα.  

Αναφορικά με τη δέσμευσή μας για την υποστήριξη αθλητικών δραστηριοτήτων, η AKTΩΡ FM ήταν ο βασικός σπόνσορας του "cycle2greece", ένα ποδηλατικό γεγονός που έλαβε χώρα από την 7η μέχρι την 17η Ιουλίου του 2012.

Υποστηρίζοντας το περιβάλλον και τη βιώσιμη δομή ως μια απάντηση στην αυξανόμενη αστικοποίηση, η AKTΩΡ FM πραγματοποίησε μια σημαντική παρουσίαση στο 1ο Συνέδριο Διαχείρισης Εγκαταστάσεων στην Ελλάδα, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 27 Μαΐου 2012 στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.   

Επιπλέον, ενθαρρύνοντας την εφαρμογή της βιωσιμότητας στις νέες κατασκευές και τα ήδη υπάρχοντα κτίρια, η AKTΩΡ FM ήταν ο βασικός σπόνσορας στο  Συνέδριο ELGBC για τα «Αειφόρα Κτίρια & Κατασκευές» .  Η Έκθεση έλαβε χώρα την 6η Οκτωβρίου 2013 στο M.E.C. Expo Center στην Αθήνα.

Η AKTΩΡ FM είναι επίσης υπεύθυνη για τη χορηγία και την κατασκευή της στέγης «ΣυνΑθηνά», στην ιστορική Πλατεία Βαρβακείου απέναντι από την Δημοτική Αγορά, σύμφωνα με το τρίπτυχο αειφόρου ανάπτυξης: Κοινωνία, Περιβάλλον και Οικονομία. Η στέγη «ΣυνΑθηνά» θα αποτελέσει ένα χώρο συνάντησης για τις δυναμικές και δραστήριες Ομάδες Πολιτών της πόλης της Αθήνας. Η πρωτοβουλία της AKTΩΡ FM κινητοποίησε και άλλες εταιρίες να εφαρμόσουν πρακτικές για βιώσιμη ανάπτυξη, οι οποίες θα μετατρέψουν το παλιό κτίσμα σε ένα παράδειγμα καλής πρακτικής για τα υφιστάμενα κτίρια της Αθήνας με πολύ χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Οι πρακτικές αυτές περιλαμβάνουν την εσωτερική θερμομόνωση με κυτταρίνη, την εγκατάσταση φυτεμένου δώματος με καινοτόμο ελληνική τεχνολογία, την εγκατάσταση λαμπτήρων τεχνολογίας LED και τη χρήση οικολογικών χρωμάτων με χαμηλά επίπεδα VOC. Το έργο αποτελεί ένα μοναδικό παράδειγμα για τον τρόπο με τον οποίο ένα αναξιοποίητο κτίσμα μπορεί να μετατραπεί σε υπόδειγμα με την εφαρμογή ρεαλιστικών τεχνικών εξοικονόμησης ενέργειας και αειφόρου ανάπτυξης και αποτελεί επιπλέον ένα σημείο αναφοράς της αστικής περιβαλλοντικής πολιτικής για το μέλλον της Αθήνας.

Αξίες

Αναπτυσσόμαστε επενδύοντας στο κοινωνικό σύνολο και παρέχοντας αξιόπιστες υπηρεσίες υψηλού επιπέδου μέσω των υπαλλήλων μας, με σεβασμό προς το περιβάλλον.

 • Ηθική. Ακεραιότητα, ειλικρίνεια, ισοτιμία και αμοιβαίος σεβασμός βρίσκονται στο επίκεντρο της εταιρίας μας. Ενθαρρύνουμε την εξωστρέφεια, την ομαδική εργασία και το κλίμα εμπιστοσύνης.
 • Βιωσιμότητα. Σεβόμαστε το περιβάλλον, υποστηρίζουμε την καινοτομία και συνεισφέρουμε στις κοινότητες εφαρμόζοντας στρατηγικά μακροπρόθεσμα προγράμματα κοινωνικής εταιρικής ευθύνης.   
 • Αριστεία. Παρέχουμε σταθερά άριστες υπηρεσίες.  Ανταποκρινόμαστε σε υψηλά πρότυπα, εφαρμόζουμε ανεπτυγμένη τεχνολογία και ενθουσιαζόμαστε με τις δημιουργικές προκλήσεις.
 • Υπευθυνότητα. Επενδύουμε σε μακροπρόθεσμες σχέσεις βασισμένες στην εμπιστοσύνη και προσαρμόζουμε τις υπηρεσίες μας στις ανάγκες του πελάτη.
 • Ασφάλεια. Πληρούμε τα υψηλότερα πρότυπα και έχουμε σαν αδιαπραγμάτευτο στόχο την ελαχιστοποίηση των ατυχημάτων.
 • Καινοτομία. Στοχεύουμε στην διαρκή βελτίωση και ανάπτυξη, επικροτούμε τις νέες ιδέες και υποστηρίζουμε τα ερευνητικά προγράμματα.

Αειφόρος ανάπτυξη

Ως μέλος του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, εναρμονιζόμαστε πλήρως με το μακροπρόθεσμο πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της AKTΩΡ.

Η εφαρμογή και υλοποίηση των οικονομικών στόχων, αλλά και στόχων που σχετίζονται με το περιβάλλον και την κοινωνία, είναι ζητήματα ισάξιας σημασίας για τον Όμιλό μας. Η δική μας δέσμευση για την εκπλήρωση αυτής της ευθύνης απέναντι στους πελάτες μας, τους εργαζόμενούς μας και τους υπόλοιπους ενδιαφερόμενους αποτελεί τον άξονα γύρω από τον οποίο διαμορφώνεται η σχέση μας με την κοινωνία.

Οι βασικοί στόχοι της περιβαλλοντικής μας πολιτικής είναι η πρόληψη και η μείωση της μόλυνσης, η συμμόρφωση με τις εθνικές και ευρωπαϊκές περιβαλλοντικές νομοθετικές απαιτήσεις και η διαρκής βελτίωση της περιβαλλοντικής μας απόδοσης.  

Ως αποτέλεσμα της ηθικής της δέσμευσης, η AKTΩΡ εφαρμόζει το δικό της Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης, το οποίο είναι αναγνωρισμένο σύμφωνα με το EMAS και πιστοποιημένο με το ISO 14001:2004.

Με την ανέγερση του κτιρίου των Κεντρικών Γραφείων του Ομίλου σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Ευρωπαϊκού Προγράμματος GreenBuilding, η AKTΩΡ έχει έμπρακτα στηρίξει την βιώσιμη ανάπτυξή και αποτελεί επίσημο συνεργάτη Greenbuilding Partner από το 2007. Επιπλέον η AKTΩΡ FM διαθέτει πιστοποιημένους μηχανικούς και μπορεί να αναλαμβάνει έργα για την πιστοποίηση Αειφόρων Κτιρίων σύμφωνα με τα πρότυπα LEED και DGNB.

Η βιώσιμη ανάπτυξή μας αναγνωρίζεται με τα πολυάριθμα βραβεία του Ομίλου μας και η δέσμευσή μας να σεβόμαστε και να προστατεύουμε το περιβάλλον είναι βασικό στοιχείο του οράματός μας.  

Υπεροχή

Παρέχουμε υπηρεσίες ύψιστης ποιότητας απόλυτα προσαρμοσμένες στις ανάγκες των πελατών μας και δουλεύουμε ομαδικά για να παραδώσουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με σεβασμό απέναντι σε όσους συμμετέχουν.

Στην AKTΩΡ FM νιώθουμε υπερήφανοι για την εταιρεία μας και προσφέρουμε με ενθουσιασμό στους πελάτες μας το καλύτερο αποτέλεσμα κάθε φορά.

Χτίζουμε την εμπιστοσύνη και τις μακροχρόνιες σχέσεις με τους πελάτες μας, διασφαλίζοντας ένα βέβαιο μέλλον για την εταιρεία μας.

Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα και ανακαλύψτε πώς μπορούμε να σας εξυπηρετήσουμε!